29 augusti 2012

ETT HEMLIGT RUM


Dagens innlegg er et dikt som jeg vil tilegne mine barn som har gitt meg så mange bekymringer og GLEDER i livet......
Elsker dåkker alle 3 så uendelig mye!!!!
<3 Andreas <3 Adrian <3 Serafina <3

Ett hemligt rum

I hjärtat låg ett hemligt rum
vi inte visste fanns
Som väntade i hemlighet
På kärlek från nånstans

Så valde du att komma hit
en kall och kylig natt
och värmen spreds i alla oss
som vunnit denna skatt

Så lite vet vi människor
Hur livets väg skall gå
Om sorger blir, om lycka göms
Om gåvor vi skall få

I hjärtat fanns ett hemligt rum
Som ville öppna sig
Där kärlek fanns i överflöd
som väntade på dig.

Skrevet av Jessica Marie Olsson

27 augusti 2012

SERAFINA HAR BLITT 6 MND

Her er noen bilder fra 17 august. Da var rövarjenta vår 6 måneder!!!
Utrolig så fort tida går.....
Som det vises på bildene så er föttene den störste interessen for tida.
Tenk om man sjöl var så myk.......ha ha.....



Dukka var en liten gave på dagen, men den var ikke så interessant som föttene :))))

<3<3<3 SERAFINA <3<3<3

TRADERA

Ja da har eg som mange andre blitt hektet på Tradera.....
Det er ei auksjonsside her i Sverige, kan kanskje sammenlignes med QXL i Norge (om det enda finnes...)
Der kan man finne alt mulig og legge inn bud om man er interessert,
eller selge om det er det man vil.....
Det eg kjöpe er barneklär..... Men har en egen privat grense som eg ikke går over.
Idag har eg vunnet flere auksjoner og er den heldige vinneren av klär fra Bamse, name it og me too for en billig penge :))) Selv om vi har arvet endel klär, så ser eg behovet for enkelte ting og da kjöpe eg det brukt istede for nytt. Miljövennlig, billig og vet at det har krympet og slippt den overskuddsfargen plaggene hadde.
Har også fått en forkjärlighet for fargerike klär som for eksempel klär fra me too, me & i og lindex.
Og synes også det er morsomt med retro-klär.
Fant en body med Bob Marley på.......håpe eg får den og kan overraske Adam med dattra i den :))))

Da skal eg titte litt etter pysjamaser i str 74 og oppover. Det har värt pause med pysjamaser en stund pga varmen, og da vi skulle ta på i kveld endte det at eg måtte pakke bort 4 stk.......

HEJ DÅ!!!!!

26 augusti 2012

SERAFINAS NYE VOGN!

Sist helg var eg og Adam på impulstur til Lund. Skulle BARE på Erikshjelpen. En bruktbutikk som vi liker å gå å fynda på. Og en annen bruktbutikk som heter Busbra barn. Den siste har kun barneklär som er av kjente merker. 
Meeen..... Det ble brukt LITT mer penger enn planlagt. Butikken vi kjöpte vogna på lå i samme gata som bruktbutikkene, og vi skulle bare inn å se....... Fant denne supre Emmaljunga Scooter S 2012 modell. Kunne brukes fra 6 mnd så passa oss perfekt. Den vogna vi hadde fra för var helt super den også, men UTROLIG upraktisk i buss. Fikk alltid mange sure blikk og kommentara da vår vogn tok 2 vognplasser i bussen, og det bare er plass til 2-3 vogner i bussene. Men nå er det ingen problem lengre. Har testa ut den i 1 uke og har bare positivt å si om den. Med mine dårlige hender/armer kan eg enkelt manövrere den med en hånd. Den svinger med forhjulene så bruker ingen kraft for å snu og svinge....
Og hovedpersonen sjöl ho elske vogna si. Vi har styla den litt med fargerike leker og rosa teppe, svart stelleveske hadde vi fra för (kjöpt brukt), og flaskeholder kjöpte vi da vi så behovet mens vi var på festival :) Stilig svart myggnetting med bier har vi også fra för. Regntrekk fulgte med vogna. Ser behovet for å kjöpe sittdyne som ho har no og utover hösten. Den regulere også selene så de passer henne bedre. Må bare finne ut hvor de selger det. 2012 modellene går ut, og 2013 modellene har begynt å komme inn så stresse litt med å få tak i en som passe. Har sett på Tradera og Blocket, men finner ingen brukt heller.... Hadde jo värt det beste. Vinterpose skal vi få sendt fra ei venninne som er så supersnill og hjelpsom (tuuuusen takk Eivor <3). 

Her er den nye vogna til Serafina som den så ut i butikken......
......og her er et bilde av hvordan den ser ut etter vi styla den litt....



Ho storkose seg i vogna si. No får ho se litt på verden mens vi er ute å triller tur :)

Da må eg bare avslutte innleggen med bilde av den Brio-vogna vi har brukt til nå (som bare blir brukt som sovevogn på dagtid nå for tiden....) Helt grei, men upraktisk i by-buss :)))


Den er så lang og kan ikke regulere håndtaket, som vi kan på denne nye Emmaljungavogna.

Så da ser vi frem til mange, lange, daglige trilleturer.......og det blir endel av dem når man ikke har en bil å bare hoppe inn i av ren LATSKAP!!!!! Ha..ha ..ha...


25 augusti 2012

SYLTETÖYGLASSET OG TO KOPPER KAFFE

Hadde dette liggende blandt mine notater, og syntes det er sånne flotte ord.......
En liten tankevekker. Med dette önsker jeg alle mine lesere en riktig flott helg, og husk å ta en kopp kaffe eller to sammen med en venn :)))))



Syltetøyglasset og to kopper kaffe .

Når tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige; når 24 timer pr. dag ikke er nok, så husk syltetøyglasset og kaffen ..

En dansk professor stod foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg. Da timen begynte, tok han uten å si et ord, et meget stort og tomt syltetøyglass fram og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var.
Så tok professoren en kasse med småstein fram, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så steinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var. Deretter tok professoren en kasse med sand fram og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja., Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

"Nåvel", sa professoren, da latteren var stilnet av. "Hvis dere nå forestiller dere, at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktige ting i livet - deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner - de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment. Småsteinene er de andre tingene, som betyr noe - sånn som jobb, hus, bil osv.. Sanden er alle de andre småting".

Professoren fortsatte: "Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere. Vær oppmerksom på de ting, som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Inviter deres partner på middag. Ta enda en runde på golfbanen. Det vil alltid være tid til at gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først - de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere - resten er bare sand - og husk! Livet er kort!

"En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.
Professoren smilte: "Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fylt ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn".


http://www.fotoakuten.se



21 augusti 2012

NYDELIG DIKT

Idag fant eg dette diktet på fb og det gikk rett inn i hjertet mitt.... Har delt det på fb, men tar det her på bloggen også. Vet ikke om det er en kjent forfatter, eller amatör. Men credit får hun i alle fall fra meg :))))


Ei bitte lita hånd som du kan holde i.
To klare blåe øya som ser på mora si.
Vi e nu heldige vi som kan gå tur i lag,
å legge klokka heime vi treng ho ikkje i dag.

Så går ho mamma tur med sin aller beste venn,
og tia ho står stille før klokka ligg igjen.
Å tenk vess alle hendern
de store og de små
fikk sleppe alle klokke
og nokka dem sku nå.
Vi kunne bruke dagen til mange rare ting.
Besøke goe venna, eller bare gå litt rundtomkring.

Og hvis du synes at dagen e bare trist og grå,
Og verden går i mot deg,og du har dårlig råd -
Så husk at alle pengan i heile Norges land
E ingenting mot varmen fra ei bitte lita hand.
Og førr et lite hode med mange tanka i
E lykke her i livet å høre mamma si

Kom ungen min så går vi
Æ har ett hav av tid.

Anne Lyså Jacobsen


20 augusti 2012

LENGE SIDEN SIST.......

Ja da var det på tide å begynne å blogge igjen......

Sitter på balkongen med levende lys kl 22 på en vanlig mandagskveld. Er 23 grader enda, men kjennes deilig etter en ALTFOR varm dag med temp over 30 i skyggen midt på dagen. Både små og store blir litt utilpass da......

Min lille skatt Serafina har nå blitt 6 mnd og er ei aktiv lita snelle, som liker futt og fart. Skinner i oppmerksomhet fra kjente og ukjente :) På gulvet er lekene blitt veldig morsom og spennende, og mamman/pappan kommer stadig hjem med nye ting for å glede vårt lille hjerte <3 Men vi kjöper mest bare brukte leker og klär. Er jo så mye fint å få tak i.
Serafina har jo også blitt litt mere mobil av seg. Hun skyver seg bakover på gulvet, så vi kan finne henne på de mest utrolige stedene i stua. Har fått oss et par overraskelser ja...ha ha.... Ho snurrer seg også rundt i ring. Fra rygg til mage går det kjappt, men fra mage til rygg er det mest bare tilfeldig at ho snur seg. Ho har begynt å löfte opp rumpa for å pröve å krype, men gulvet e for glatt ser det ut som. ho löfter seg opp på strake armer og strekker seg å rörer det ho får tak i som ligger under bordet og tv-hylla. Utviklinga går så fort no på denne tida :) Ho sitter ikke alene enda, men i matstolen sitter ho fint.......
Da er det värre med spisinga..... Det går på vil-ikke-gröt, og nam nam potet-gulrot-pure som mamma lager best sjöl. Kjöpt mat er ikke så populärt, men vi pröver og pröver i tilfelle vi skal ut på reise og må ha med sånnt dit vi skal..... Klemme-poser er veldig poulärt, og allt av frukt eller fruktpureer. Skal vi få i ho gröt så må vi ha litt fruktpure ved siden av så ho tror ho får det og ikke gröt...... Har aldri opplevd sånnt med guttan. De spiste allt da de var baby.
Så driver vi med prosjekt "tilvenning-igjen" av flaske. Nå pröver vi å få ho til å ta velling. Men nei du den der tötta skal bare ha pupp. Ser ut som det enda blir lenge til mamma kan dra på lengre tur uten bebisen sin..... Må også planlegge avvenning av pupp siden helsa skranter og en har 2 mnd frist til å starte opp med medisiner som ikke kan kombineres med amming...... Er ganske trist sia ho koser seg sånn med puppen :(( Men må ta helsa på alvor.....

Avslutter dette innlegget med et lite morsomt bilde av rampeguri og pappan. Han har sovnet under lekestunden med si lille datter...ha ha.....


Og her sitter Serafina og ser på Pingu på youtube. Begynner tidlig........


Så avslutte vi med et lite bilde av Serafina som leker litt sånn overalt og ikke bare ligger på babyteppe lengre...


Så håper vi de som er interessert vil fölge oss på bloggen igjen. Kommer av og til å legge link på fb, men ikke alltid. Skal bruke bloggen mer no som eg har fått mer PC-tid. Vi har nemlig ny pc fordi den gamle ble stjelt, og vi har fått tilbake den gamle som er en helt annen historie verd et blogginnlegg........ Så nå har vi en pc hver å bruke :))))

HEJDÅ OG SOV GODT!!!!