29 december 2013

OLE BRUM KAKE (med kefir)



Verdens beste sjokoladekake er med kefir.
Den heter Ole Brums sjokoladekake men lages i stor langpanne.
Har värt i en disney-barnekokebok.
Superlett å lage så den kan IKKE mislykkes :)

Her er den:
  • 240 gram smeltet smör/margarin
  • 1 liter kefir
  • 600 gram sukker/socker
  • 750 gram hvetemel/vetemjöl
  • 3 ts natron
  • 9 ts kakao
  • 3 ts vaniljesukker/vaniljsocker
  • 3 ts kanel
Alt blandes sammen med handmixer, og helles i en stor langpanne (den som passer i stekovnen).
Stekes på 175 grader i ca 40 min.

Glasur/glasyr:
  • 75 gram margarin smuldres inn i:
  • 300 gram melis/florsocker
  • 2 ts vaniljesukker/vaniljsocker
  • 1 ts kakao
  • 5 ss/ms ferdig kaffe röres inn i blandingen.
Fyllet haes oppå kaka mens den enda er varm (ca 15 min etter at kaka er tatt ut av ovn)


Nam nam....saftig og god er den :)



Til datterens bursdag formet eg den til en katt da den var kald


Deilig nybakt kake.
My skynde meg å fryse ned mesteparten för vi spiser opp alt.





Inga kommentarer: