26 januari 2014

LANGTIDSSTEKTE KYLLINGDELER

Har blitt medlem i en gruppe på facebook som heter "Det internasjonale kjökken".
Der finner man mange flotte oppskrifter som medlemmene selv legger inn.
Noen hadde lagt inn oppskrift på kyllinglår som var langtidsstekt,
og det fikk eg lyst å pröve....
Men justerte den litt ettersom det var gubben som skulle kjöpe inn ingredienser,
 og gubben min er som gubber flest og kom hjem med litt annet enn eg sa...ha ha....
Men maten ble nyyyyyydelig den :)
Her kommer oppskrifta:

LANGTIDSSTEKTE KYLLINGDELER


  • 1 hel kylling delt i passende deler
  • 1 pk smålök
  • 1 pk cherrytomater
  • 2 tyrkiske paprika (grönngule på fargen) eller vanlig gul paprika
  • 1 hel hvitlök (bare rensa de og la feddene hel i ovnspanna)
  • 2 lime i båter med skallet på 
  • 4 gulrötter i biter
  • 2 chilli
  • 3 dl kokt vann 
  • 2 kyllingbuljongterninger
  • 3 ss tomatpure
  • litt salt
  • litt oregano

  • Legg kyllingdeler i den store ovnspanna sammen med smålökene, gulröttene, cherrytomater, paprikaen som er delt i biter, hvitlöksfeddene, chilli i passe små biter og lime-båter. Kok 3 dl vann og rör ut 2 buljongterninger og 3 ss tomatpure i vannet. Hell det også i ovnspanna. Strö over salt og oregano. Stekes i 150 grader i 2 timer, og så skru opp ovn til 225 grader i ca 15-20 min. Da blir kyllingen sprö på toppen.
    För steking!

    Etter steking!!

    Serveres sammen med hva du vil. Vi serverte det med ris og det var MMMMMMMM-faktor på höyt nivå rundt bordet. Den blandingen av syrlig, sött og passe sterkt var Yummi. Bli ikke redd over all hvitlöken da den blir kokt og ikke så sterk som om du presser den. Grönnsakene smeltet i munnen og kyllingen var så saftig. Ser man at det blir lite saus kan man fylle på litt kokt vann innimellom under stekingen.

    VELBEKOMME!!!

    1 kommentar:

    Vintagepia sa...

    Dettan såg ailldelels nydeli' ut Randi :o)))
    Dæ e kommen heil "fersk" kylling på Rema no som ikkje e sånn billig-kylling...trur dæinn hæite Land-kylling og den e bære nydeli' når gubben steike den heil...sååå safti' og go'...så endelig lage gubben kylling igjen...han har ikkje hærtes prior sine sia dæm bli så overfora...skal foreslå denna varianten for han en dag :o)) I dag stekte han kalkun ferdig her heime mæ sitron og gulrøtter inni og baconskive på toppen som vi tok mæ tell ho Svigermor i Gratangen og særverte mæ en nydeli' saus av krafta (av hals'n,oppkutta guillrot,løken som va' ijnni og kvitløk som skvises igjønna en sil og tellsættes kikkoman souasaus,rosmarin,havsailt og grovkværna peppar,tellbehør va' kokt jasminris og hæimlaga waldorffsalat mæ strimla rø'lål...trur ho kosa seg mæ både go' mat (ho hadde ikkje smakt kalkun førr så dæ va' på tide !!) og besøke :o))
    He ei fin start på uka...så håpe eg dokker slæpp mæi sykdom !! Og så satse eg på at dæinna fibrokroppen får dæ pittelitt roli'ar og be're i uka som kjæm (feber på fredag og allerginysing i går og i dag tar på (har IKKJE influænsa) i tellegg tell kulda !! Varme klæmma fra dæ likkje rø'e huse' i skogen <3