21 januari 2014

POTETBÅTER

Potetbåter er en favoritt her hjemme hos oss.
Vi bruker krydder etter hva vi skal servere de til.
Fisk: sitronpepper og salt.
Pölser: chili/paprika, salt og pepper
Stekt kjött: provancekrydder, hvitlök, salt og pepper.
Man kan variere alt etter hva man liker.

Vasker så mange poteter eg tror vi kommer til å spise pluss to til...ha ha...
Vasker og kutter de til båter.
Tar ikke av skallet.
De er best med skallet på.
Har de i en ildfast form sammen med ca 2 ss olje (spörs om det er en liten eller stor form).
Bruker hendene og vender de i olje .
Kryddrer med det som passer middagen,
og stekes på 200 grader i ca 30 min.
Kommer også an på ovn og potetsort.
De skal bli gyllenbrune og myk inni.
Ett tips er å ikke bruke for mye olje.


Bon appetit :)

Inga kommentarer: