50 gram gjär
180 gram margarin/smör
5 dl melk
1,5 dl sukker
3 ts kardemumme
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
ca 14 dl hvetemel
Fyll: Kanel
Sukker
Smör
Pynt: Perlesukker
* Smelt smöret og ha melken oppi. Pass på at det tilsvare ca 37 grader.
* Tilsett sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker.
* Tilsett hvetemel og törrgjär. Bruker du fersk gjär röre du den ut i melkeblandingen.
* Kna deigen til den er myk og smidig. Den er passe når deigen slipper kantene på bakebollen.
* La deigen heve 30 min.
* Del opp i flere emner og kjevle de til rektanguläre stykker.
* Lag en blanding av sukker, kanel og romtemperert smör, som smöres utover stykkene.
* Rull sammen til en pölse, og kutt til 1,5 cm tykke skiver som du legger i papirformer.
* Pensle de med sammenvispet egg og dryss på perlesukker.
* Stekes på 200 grader i ca 10 min til de er gyllenbrun.
* Avkjöles på rist.
Kan også fryses om du ikke spiser opp alt med en gang. De er knallgode!!!!!
Mmmm, synes jeg kjenner lukten av nystekte boller helt hit...
SvaraRaderaJa de ble kjempegod og det ble over 50 stykker av denne oppskrifta........
SvaraRadera