23 februari 2014

CHAKRI

Mannen min har lärt meg å lage en deilig dessert eller "kosemat" om man er sugen på noe friskt og litt sött.
Den kommer fra hans hjemland Gambia.


CHAKRI
Lag couscous etter anvisningen på pakken.
Bruker å väre like deler vann og couscous og litt salt.
Kok opp vannet, bland i couccous og salt og la stå tildekket i 5 min.
Vend med en gaffel så couscousen blir luftig.
Bland i så mye kokos og russiner du vil.
Til 2 dl couscous bruker eg en neve russin og en neve kokos (african style...he he...)

Saus:
Gresk eller tyrkisk youghurt (funker sikkert like bra med vilken som helst naturell mild youghurt).
Den er ganske tykk så vi visper den ut med kaldt vann til passe saus-tykkelse.
Så visper man i så mye sukker som man vil ha i den.
Spörs om det er dessert eller lunch :)
Vi liker det sött......

(men husk at russin og kokos også er litt sött)
Så er det bare å hive innpå.
Om couscous-blandingen er varm, lunken eller kald spiller ingen rolle. 
Godt uansett med MASSE saus.


Mmmmmmm........mums <3


Inga kommentarer: