19 juni 2015

DAIM iskake

Dajm iskake er kjempegodt og eg lager den ett par ganger i året.
Fint å ha i fryseren om man får overraskende besök.
Kan også gjöres i mindre former,
men eg bruker en springform som er 26 cm.

Bunn:
  • 4 eggehviter
  • 300 g sukker
  • 150 g mandler (malte)
  • 75 g hasselnötter (malte)
Eggehviter og sukker piskes stivt. 
Så blander du i malte mandler og malte hasselnötter.

Legg bakepapir i bunnen på springformen så er det lettere senere å ta ut kaken.

Stekes 1 time på 150 grader.

Topping:
  • 4 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 5 dl flöte (vispgrädde)
  • 2 dubbel daim sjokolader
Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.
Flöten piskes til krem.
Sjokoladen hakkes i passelige biter.
Bland alt sammen og ha det oppå den avkjölte bunnen mens den fortsatt er i springformen.

Strö evt litt sjokoladeströ eller daimbiter på toppen för den fryses.

Sett kaken inn i fryseren og la den stå kaldt til den er stivnet.
Oppbevares der til den skal serveres.

Spises i godt selskap med familie eller venner :)


Inga kommentarer: