Dajm iskake er kjempegodt og eg lager den ett par ganger i året.
Fint å ha i fryseren om man får overraskende besök.
Kan også gjöres i mindre former,
men eg bruker en springform som er 26 cm.
Bunn:
- 4 eggehviter
- 300 g sukker
- 150 g mandler (malte)
- 75 g hasselnötter (malte)
Så blander du i malte mandler og malte hasselnötter.
Legg bakepapir i bunnen på springformen så er det lettere senere å ta ut kaken.
Stekes 1 time på 150 grader.
Topping:
- 4 eggeplommer
- 150 g sukker
- 5 dl flöte (vispgrädde)
- 2 dubbel daim sjokolader
Flöten piskes til krem.
Sjokoladen hakkes i passelige biter.
Bland alt sammen og ha det oppå den avkjölte bunnen mens den fortsatt er i springformen.
Strö evt litt sjokoladeströ eller daimbiter på toppen för den fryses.
Sett kaken inn i fryseren og la den stå kaldt til den er stivnet.
Oppbevares der til den skal serveres.
Spises i godt selskap med familie eller venner :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar