9 september 2011

OREOKAKE

Siden det e helg så vil eg friste dåkker med yndlingkaka mi......



Ingredienser: ca 450 gram oreokjeks (3 pk kjeks)
                    100 g smeltet smör
                    250 g kremost (bruker Philadelphiaost)  
                    2,5 dl melis
                    ca 3,5 dl pisket kremflöte (vispgrädde)
                    2,5 ss sukker
                    Sjokolademousse (sverige: Fresta  chokladmousse med latte macciatto 3 poser)              
                    3 dl melk til moussen

Fremgangsmåte: 1/4 del av oreokjeksene legges for seg i en skål og brekkes i småbiter. Ta resten av kjeksen og smuldre til veldig små biter. Smelt smör, og hell det over kjekssmulene i en bolle og bland det godt til det kan smöres ut i en form. Bruk en 24 cm rund springform.

Miks kremosten med melis med en mixer så det blir luftig og kremete masse. Bland krem med sukker, og bruk halvparten av den stivpiskede kremen til å röre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smör massen over kakaebunnen, ogg legg oppi halvparten av kjekssmulene du har satt til side. Sett i kjöleskapet 30 min.

Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rör inn de siste kjeksbitene i moussen. Smör massen oppå kaken, og sett i kjöleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt evt med fler kakesmuler, eller lag et mönster med vanlig sjokoladesaus.

La kaken stå avkjölt ytterligere noen timer, og aller best blir kaken om den får stå nesten ett dögn för man skjärer rundt kanten og lösner formen.

LYKKE TIL!!!!!

Inga kommentarer: