14 september 2011

GULROTKAKE/MOROTSKAKA

Her er oppskrift på gulrotkake som eg bruke lage den. Den bruke väre veldig populär, og mange bestiller meg til å lage den til kakelotteri og cafesalg på Sjövegan. Mange ganger dobler jeg den, og lager to i samme slengen. Eller eg lage den i langform. Eg synes störste jobben e å raspe gulrot så det overlate eg til andre (les: Adam eller ungan) siden eg ikke har foodprsessor og må gjöre det for hand.



GULROTKAKE
4 dl hvetemel (siktes)
4 egg
2 dl sukker (egg og sukker piskes godt med mixer)
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts soyaolje (eller annen olje uten sterk smak)
6 dl raspet gulrot (ca 1/2 kg gulrot för skrelling, rasper den fint da blir den saftigere)
2 ts kanel

Egg og sukker piskes godt, sikt i det törre og ha i olje. Til slutt haes i gulrot. Hell alt i en smurt og strödd springform/rund form 26 cm. Hvis du skal ha den i langpanne så må den dobles. Stekes 40 min på 175 grader.

Glasur: 50 g naturell kremost (bruker selv Philadelphia)
            50 g mykt meierismör
            2 dl melis
            1 ts vaniljesukker

Glasuren haes på når kaken er blitt lunken. Hvis du lager kaken dobbel og har den i langform, så bruke eg å ha 1 mindre egg, så det totalt blir 7 egg, og glasuren 3 dobler jeg. Kipt hvis det blir knapt med glasur for den er sååååååå goooood.....

MINE FANTASTISKE KJÖTTKAKER

Her er oppskrift på kjöttkaker som ble fantastisk god. Eg har brukt halvparten lammekjöttdeig og halvparten oksekjöttdeig, men du kan bruke hvilket kjött du vil.....

Sånn gjorde jeg det:

1 kg kjöttdeig
3 ts salt
1 ts pepper
4 ss potetmel
3 dl melk
1 finhakket lök

Blandet sammen kjöttdeigen med salt, pepper, potetmel og lök med handmixer. Da det var godt blandet spedde eg deigen med litt og litt melk. Ca 1 dl i gangen.

Stekte en prövekake og den smakte godt. Hadde et krus vann stående og fuktet hånden med vann med jevne mellomrom, mens eg forma kjöttkaker med skje i handa og la de i stekepanna. Stekte i margarin på mellom sterk varme. Ca 5 min på hver side.

Det ble 26 kjöttkaker. Noen bruker vi idag, og resten fryser vi til senere....

Bon apetit!!!!!!


HÅVAR 6 ÅR IDAG


Gumors store gutt Håvar Nestun i Övre-Salangen fyller 6 år idag.
Han har nettopp begynt på skolen. 
Han er en aktiv kar på ski og sykkel.
Håper du får en knall-topp feiring med venner og familie.
Skulle önske eg va der og feira med deg.
GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!

Klem fra gumor Randi og Adam.