21 januari 2014

DOMODA

Domoda er en av mine favorittmatretter fra Gambia.
Den kan man variere med kylling, lam eller fisk.
Eg like den best med lam eller kylling.
Når det gjelder gambiansk matlagning så anvendes mye på slump og det som finnes.
Mann min lagde det her om dagen og da lagde han det slik:

DOMODA
  • 1 hel rå kylling
  • vann
  • olje
  • 3-4 gulrötter
  • 4 maggi buljongterninger (kyllingbuljong)
  • 2-3 ss tomatpure
  • 200 gram peanutbutter (creamy)
  • salt
  • pepper
Del kyllingen i passe store deler, og kok den med gulröttene som er skivet.
Bare ha akkurat nok vann så det dekker kjöttet.
Ha i salt, pepper og maggi.
Når kjöttet kjennes kokt så fyll på med peanutbutter, liten skvett olje og tomatpureen.
Så retten ser litt rödaktig ut.
Og la det småkoke en liten stund.
Det bruker ikke väre så mye saus,
men vil du ha mer saus så fyll på med vann så du synes sausen har passe konsistens.
Dette er skrevet ned etter min manns beskrivning...he he.....
Gryta serveres med kokt ris.


Smaklig spis!!!



2 kommentarer:

Marit sa...

Nam så sulten æ ble!! Dette ska æ virkelig lage en gang!!! Kjøper dere hel frossen kylling da, eller kylling i biter?

randishobbyverden.blogspot.com sa...

Noen ganger kjöper vi frossen og noen ganger fersk. Spörs kor travelt vi har det :) Her i sverige er jo kylling veldig billig i forhold til annet kjött :)Kan få en hel fersk kylling på 1,2 kg til ca 26 kr :)