30 januari 2014

SOMALISK KYLLINGGRYTE med en liten twist a la Randi

Mat må man ha,
og idag ble det en somalisk variant på kyllingen.
Hadde ikke laget den på mange år og måtte improvisere litt.
Somaliere spiser sterk mat,
men denne er omjustert til en skandinavisk gane.
Så får de som liker sterkt ha mer i eller på etter gryta er servert.
Men godt ble det når både mann og datter sa godt ca tusen ganger :)
Denne gryta er beregnet til ca 4 personer.

SOMALISK KYLLINGGRYTE
  • 1 kylling (rå)
  • 1 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitlök (skives i tynne skiver)
  • 1 bx hakkede tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1/2 gul lök (hakkes)
  • 1/3 purrelök (hakkes)
  • 2 normale chili eller 1 stor (hakkes)
  • 1 paprika (röd eller gul i litt store biter)
  • 1 squash (litt store biter)
  • salt
  • pepper
  • aromatkrydder (kan slöyfes)
Vask og del opp kyllingen i passe store biter, og ha den i en ildfast form sammen med 1 dl olivenolje.
Strö gjerne litt salt og pepper på den, og stek i ca 30 min på 225 grader.
I mellomtiden kutter du klar grönnsakene.
Hvitlöksfeddene skal skives og haes i en stekepanne med litt olje i.
Stekes sammen med de halvstekte kyllingdelene så de får litt skorpe og vitlökssmak.
Ha alt i en gryte sammen med oljen/saften som var i den ildfaste forma.
Kok ut panna og den ildfaste forma med litt vann.
Alt smaker skal med i gryta :) 
Surr hakket lök, purre og chili,
og ha i 1 boks hakkede tomater og 1 ss tomatpure.
Når blandingen har putret litt haes den også opp i gryta sammen med kyllingen.
Tilsett de grovhakkede grönnsakene (paprika og squash) også.
Blandes forsiktig, og så la det stå å koke i ca 30 min.
Ikke rör i gryta etterpå, bare rist litt på gryta så det ikke setter seg i  bunn.



I mellomtida kan du jo koke risen :)
Eller kanskje du vil ha noe annet tilbehör?
Smak til med salt, pepper og aromat.


Smaklig spis, 
velbekomme 
eller

Rakaab ka kaheli!!!

Inga kommentarer: