50 gram gjär
180 gram margarin/smör
5 dl melk
1,5 dl sukker
3 ts kardemumme
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
ca 14 dl hvetemel
Fyll: Kanel
Sukker
Smör
Pynt: Perlesukker
* Smelt smöret og ha melken oppi. Pass på at det tilsvare ca 37 grader.
* Tilsett sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker.
* Tilsett hvetemel og törrgjär. Bruker du fersk gjär röre du den ut i melkeblandingen.
* Kna deigen til den er myk og smidig. Den er passe når deigen slipper kantene på bakebollen.
* La deigen heve 30 min.
* Del opp i flere emner og kjevle de til rektanguläre stykker.
* Lag en blanding av sukker, kanel og romtemperert smör, som smöres utover stykkene.
* Rull sammen til en pölse, og kutt til 1,5 cm tykke skiver som du legger i papirformer.
* Pensle de med sammenvispet egg og dryss på perlesukker.
* Stekes på 200 grader i ca 10 min til de er gyllenbrun.
* Avkjöles på rist.
Kan også fryses om du ikke spiser opp alt med en gang. De er knallgode!!!!!
2 kommentarer:
Mmmm, synes jeg kjenner lukten av nystekte boller helt hit...
Ja de ble kjempegod og det ble over 50 stykker av denne oppskrifta........
Skicka en kommentar